info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Spinazietaart met geitenkaas

Weet je even niet wat je moet eten? Maak dan deze super makkelijke
spinazietaart met geitenkaas! Eventjes de ingrediënten in een koekenpan,
alles in een springvorm gieten en daarna bakken in de oven. Dit is hoe je
de taart maakt:

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 3 eieren
  • 200 gram geitenkaas
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 ui
  • handje pijnboompitten
  • 1 rol diepvriesbladerdeeg

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak de knoflook en snipper de ui. Klop de eieren los in een kom.
  3. Bak de ui glazig in een koekenpan en voeg daar de knoflook aan toe. Bak
    daarna kort de spinazie en de pijnboompitten mee met een snufje peper en
    zout.
  4. Vet ondertussen een springvorm of een bakvorm in met wat olijfolie. Rol het
    bladerdeeg daarna uit en bekleed de bakvorm met het bladerdeeg.
  5. Schep het spinaziemengsel in de bakvorm.
  6. Scheur de geitenkaas in stukjes en strooi dit over de taart heen. Tot slot
    schenk je de geklopte eieren over de taart heen.
  7. Bak de taart in 40 minuten in het midden van de oven.
  8. Eet smakelijk!

recepten

Geitenstoof basis recept

Citroencake met geitenyoghurt

Spinazietaart met geitenkaas

Tzatziki van geitenyoghurt met aubergine

Geitenkotelet met munt-yoghurtsaus

Maak je eigen bokkenvlees klaar op de BBQ

Salade met geitenkaas en watermeloen

Frittata met geitenkaas en groente

Maak je eigen geitenontbijt

MENU |ONTDEK DE GEIT