info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Geitenstoof basis recept

De tijd gaat snel, want het is al weer herfst. Daarom is het tijd om de herfstgerechten weer op tafel te zetten. Niks lekkerder dan een echte ouderwetse stoofpot. Dit recept met bokkenvlees is perfect voor de koudere dagen en is ontzettend makkelijk. Je hebt alleen wat tijd en geduld nodig, zodat je stoofpot goed op smaak komt. Dit is hoe je het maakt!

Ingrediënten

  • 450 gram bokkenvlees
  • 4 uitjes
  • 2 eetlepels roomboter
  • 55 gram ontbijtkoek
  • 250 ml rode wijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 takjes verse tijm
  • 100 ml groentebouillon

Recept

  1. Snipper de ui en snijd het bokkenvlees in blokjes.
  2. Verhit een grote pan. Doe een klontje boter in de pan en voeg hierbij de ui en de suiker toe. Zet het vuur laag en laat de ui In 15 minuten karamelliseren in de pan. Haal de uitjes uit de pan en bewaar ze in een kom.
  3. Voeg nog een klontje boter toe aan de pan en doe het bokkenvlees hierin. Bak het vlees goudbruin en gaar.
  4. Voeg de ui, de laurierblaadjes, de tijm, bouillon, rode wijn en de verkruimelde ontbijtkoek toe.
  5. Breng het geheel aan de kook en laat je stoof voor 2 uur sudderen.
  6. Serveer je stoofpotje met wat aardappelpuree en je hebt een heerlijk herfstig gerecht op tafel staan. Eet smakelijk!

recepten

Geitenstoof basis recept

Citroencake met geitenyoghurt

Spinazietaart met geitenkaas

Tzatziki van geitenyoghurt met aubergine

Geitenkotelet met munt-yoghurtsaus

Maak je eigen bokkenvlees klaar op de BBQ

Salade met geitenkaas en watermeloen

Frittata met geitenkaas en groente

Maak je eigen geitenontbijt

MENU |ONTDEK DE GEIT