info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Citroencake met geitenyoghurt

Zin in een frisse en luchtige cake?  Dan is deze citroencake met geitenyoghurt echt iets voor jou. De zachte, romige textuur van geitenyoghurt maakt de cake extra lekker. Je kunt in dit recept kiezen voor de citroencake met of zonder glazuur. Welke ga jij maken?

Ingrediënten

  • Handje blauwe bessen
  • 1tl bakpoeder
  • 275 gram bloem
  • 220 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram Geitenyoghurt
  • snufje zout
  • 1 citroen
  • 4 eieren

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Klop de boter samen met de suiker. Voeg daarna de geitenyoghurt, citroenrasp en wat citroensap toe. Mix dit tot een egaal mengsel. Klop daarna de eieren door het beslag.
  3. Pak een andere beslagkom. Meng hierin de bakpoeder, het zout en de bloem. Voeg dit toe aan het yoghurtmengsel en klop kort door.
  4. Vet een cakeblik in met boter en giet het beslag in de vorm.
  5. Bak de cake in 60 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
  6. Meng de geitenyoghurt, de poedersuiker en de citroensap in een kommetje. Zorg dat het glazuur dik is, maar wel schenkbaar. Smeer de cake in met de glazuurlaag en maak hem af met wat citroenrasp.
  7. Laat de cake uitharden in de koelkast en serveer met blauwe bessen.

recepten

Geitenstoof basis recept

Citroencake met geitenyoghurt

Spinazietaart met geitenkaas

Tzatziki van geitenyoghurt met aubergine

Geitenkotelet met munt-yoghurtsaus

Maak je eigen bokkenvlees klaar op de BBQ

Salade met geitenkaas en watermeloen

Frittata met geitenkaas en groente

Maak je eigen geitenontbijt

MENU |ONTDEK DE GEIT